Korkut Anadolu Lisesi

WEB https://korkutal.meb.k12.tr
Adres : ŞEHİTLER MAH.27 SK. KORKUT ANADOLU LİSESİ SİTESİ NO 1 KORKUT / MUŞ
VİZYON : Bilim ve teknolojinin farkında olan, Değişme ve gelişmeye açık, Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, Değerlerini yaşayan ve yaşatan, Hoşgörü sahibi, Farklılıkları zenginlik kabul eden, En az bir yabancı dili çok iyi bilen, Yüksek moral değerlere sahip Kendine güvenen, Katılımcı, Kendini sorgulayan, Etkili ve nitelikli, Çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir
MİSYON : Geleceği okuyan ve geleceği bugünden tasarlayan tarihi ve kültürel değerleriyle bir medeniyet projesini hayata geçirecek bireylerin yetiştiği bir okul olmak.
BAŞARILAR : Okulumuz ilçemizin üniversiteye açılan kapısıdır

Kütüphane Kitap Sayısı :4300
Öğretim Şekli :Gündüzlü Eğitim (Okulumuzda öğle arasında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için ücretsiz günlük yemek hazırlanmaktadır.)
Yabancı Dil : İngilizce ve Almanca
Isınma : Kalorifer
Servis : Öğretmenler, öğretmen servisleri ile geliş-gidiş yapmaktadır.Ayrıca ilçe merkezinde apartlar mevcuttur.
Ulaşım : Ulaşım sıkıntısı yoktur.Öğretmenler kendi öğretmen servisleri ile geliş-gidiş yapmaktadır.İlçe merkezin de apartlar mevcuttur.
Yerleşim Yeri : Okulumuz ilçe merkezindedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İle 30 km mesafede, ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri : Her yıl 139 öğrenci alınmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2021-2022 öğretim yılında ilk 10.000´inde 1, ilk 20.000´de 3 öğrencimiz bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler : Okulumuza ait futbol,voleybol,futsal ve basketbol sahası mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak 4006-Erasmus-E-twining
Proje Çalışmaları : Aylık Okul Dergisi-İlçemizi Ağaçlandıralım-Etkin Kütüphane